Nieuws Limburg Aantal starters in Limburg krijgt flinke tik

Aantal starters in Limburg krijgt flinke tik

Aantal starters in Limburg krijgt flinke tik

Limburg telde in 2012 5.261 nieuwe ondernemingen. Dat is een daling van 6,93% ten opzichte van 2011. Limburg scoort daarmee het slechtste op nationaal vlak. De cijfers komen van Graydon en werden bekendgemaakt door Unizo-Limburg, dat donderdag nochtans op erg veel belangstelling kon rekenen tijdens de jaarlijkse Startersdag.

Unizo-Limburg ziet de aanhoudende economische crisis als belangrijke reden voor de daling van het aantal starters. “Zelfs doorgewinterde ondernemers kunnen nu het hoofd moeilijker boven water houden,” zegt directeur Bart Lodewyckx. “De faillissementscijfers liegen er niet om. Als starter heb je het extra moeilijk. Zonder enige buffer moet je opboksen tegen slechtere economische tijden, een hoge belastingdruk, tal van nieuwe fiscale maatregelen, de rechtsonzekerheid over belangrijke dossiers als het statuut arbeiders-bedienden of de loonlastenverlaging.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.