Climatech ABN Nelissen Wijnen

ABN koopt Nederlandse specialist in cleanrooms

Jo Nelissen en Rosaline Wijnen van klimatisatiebedrijf ABN uit Bilzen, hebben zopas een strategische overname afgerond. In het Nederlandse Nijkerk werd Climatech opgekocht, een firma die naam en faam geniet als leverancier van cleanrooms voor farmaceutische bedrijven en ziekenhuizen.

Climatech werd in 2012 opgericht door Jan Donderwinkel. Het bedrijf kende een gestage groei en haalde een omzet van 3,8 miljoen euro met een 12-tal medewerkers. Er werden mooie referentieprojecten gerealiseerd, zowel in Nederland als in België (o.a. Biocartis en Janssen Pharmaceutica). Het is daar dat ABN Climatech leerde kennen.

"Aangezien het onze ambitie is om zowel in ons land als in Nederland een vooraanstaande rol te spelen in de markt van hoogwaardige en steriele luchtomgevingen, is deze overname van strategisch groot belang", zegt Rosaline Wijnen. De toepassingen in cleanrooms maken vandaag zowat de helft uit van de omzet bij ABN. Die bedraagt in totaal 16 miljoen euro, gerealiseerd met zo'n 80 medewerkers.