Nieuws Limburg ABN lanceert Japanse verwarmingshype

ABN lanceert Japanse verwarmingshype

ABN lanceert Japanse verwarmingshype

ABN The Air Management Group uit Munsterbilzen heeft zopas de rechten gekregen om een Japanse “micro-WKK” (Warmte Kracht Koppeling) in België te verdelen en te servicen. De installatie van Yanmar kan gelijktijdig stroom en warmte produceren en heeft in het thuisland Japan zijn degelijkheid bewezen. “Deze toepassing moet worden gezien als de energie-opwekker van de toekomst,” zegt Jo Nelissen van ABN (rechts op de foto). “Dit vooral omdat deze technologie perfect past in het ‘smart grid-verhaal’, waarbij slimme netten zorgen voor een betere koppeling van vraag en aanbod tussen de producenten en consumenten van elektriciteit. Deze duurzame toepassing zorgt bovendien in vele gevallen voor een payback-time die minder dan 3 jaar bedraagt.”

Yanmar is één van de grootste motorenfabrikanten in de wereld. De eerste contacten met het bedrijf werden 2 jaar geleden gelegd in Osaka toen Jo Nelissen daar verkozen werd tot Jonge Wereld Ondernemer van het jaar tijdens het JCI wereldcongres.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.