Nieuws Limburg ABN levert steriele lucht voor ebola-bestrijding

ABN levert steriele lucht voor ebola-bestrijding

ABN levert steriele lucht voor ebola-bestrijding

ABN uit Bilzen, dat onder meer een belangrijke afdeling heeft in de bouw van cleanrooms, heeft samen met een Spaans bedrijf een toepassing ontwikkeld om de strijd aan te gaan tegen ebola (of andere besmettingsgevaarlijke ziektes). “Ons toestel, Avon genaamd, slaagt erin om zowel de klimatisatie als de steriliteit van de omgeving te controleren,” zegt Rudi Boonen van ABN. “Dit integreren we in de mobiele hospitalen, zoals tenten, containers en drukkamers van ons Spaans partnerbedrijf. Op die manier kunnen de medische omgevingen tegelijk gekoeld worden, op onderdruk worden gehouden en van steriele lucht worden voorzien.”

abn ebola sterielDe oplossing werd eind januari voorgesteld op de Arab Health-beurs in Dubai, en heeft meteen tot een belangrijke bestelling geleid, meer bepaald voor de ebola-bestrijding in Angola. “Het geeft toch een goed gevoel dat we met onze technologie de wereld een stukje beter kunnen maken,” aldus de Sales Engineer bij de firma van Jo Nelissen en Rosaline Wijnen. “Dat we daarenboven een Limburgs product hebben dat we op grote schaal kunnen exporteren, is een belangrijke stap in onze strategie van internationalisatie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.