Nieuws Limburg ABN test nieuwe technieken in Breese school

ABN test nieuwe technieken in Breese school

ABN test nieuwe technieken in Breese school

Klimatisatiebedrijf ABN uit Bilzen (Jo Nelissen en Rosaline Wijnen) heeft een samenwerking afgesloten met de technische school TISM in Bree om nieuwe technieken rond energie en ventilatie te gaan uittesten. “In de school werd een Energiehuis opgericht, waar de leerlingen leren omgaan met onder meer zonnepanelen, infraroodcamera’s en warmtepompen,” zegt Geert Cardinaels, R&D Manager bij ABN. “Zij nemen dit op in het leerplan en krijgen alle faciliteiten om zeer praktijkgerichte technieken aan te leren.”

ABN zelf doet anderzijds ervaring op in de ontwikkeling van toepassingen die in de kinderschoenen staan of nog in het gamma van het klimatisatiebedrijf ontbreken. “Zo gaan we in de school testen uitvoeren met speciale warmtepompen (water/water), waarvoor niet zo diep moet geboord worden als de huidige geothermische warmtebronnen,” aldus nog Cardinaels. “We zijn volop bezig aan de ontwikkeling van een nieuw systeem waarbij de energie van een volledige woning, kantoor of school aangestuurd wordt door één regeling. Daarbij zullen de diverse toestellen voor verwarming, licht, domotica enzovoort met elkaar kunnen ‘praten’ en dus energiezuinig afgestemd zijn. Het project is dus een toekomstgerichte win-winsituatie voor beide partijen, en daar zijn we heel tevreden mee.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.