Nieuws Limburg Abo (Paal) verwerkt berg staalafval van 30.000 ton

Abo (Paal) verwerkt berg staalafval van 30.000 ton

Abo (Paal) verwerkt berg staalafval van 30.000 ton

Abo Belgium, het bedrijf uit Paal-Beringen dat restfracties van de staalindustrie bewerkt en verhandelt voor recyclage-doeleinden, heeft een groot contract afgesloten in Finland. “Na het faillissement van een plaatselijk staalbedrijf moest er een oplossing worden gezocht voor zo’n 30.000 ton ijzerhoudende bijproducten die nog op de terreinen lagen opgeslagen,” vertelt CEO Jeffrey Alenus. “Een kolfje naar onze hand. We hebben de stock kunnen opkopen en gaan alles nu netjes ovenklaar maken voor hergebruik.”

jeffrey alenusEen belangrijk order voor Abo Belgium. “Dat klopt, want dit volume vertegenwoordigt meer dan 30 procent van onze jaaromzet,” aldus Alenus. “We zullen er een jaar de handen vol mee hebben, hetzij niet voltijds.” Er komen ook nieuwe jobs bij. Zo zoekt Abo Belgium naar een ‘metallurgist’ die de innovatie en dus ook de groei van de onderneming kan versnellen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.