Nieuws Limburg ABVV beschuldigt ArcelorMittal van spionage

ABVV beschuldigt ArcelorMittal van spionage

ABVV beschuldigt ArcelorMittal van spionage

De socialistische vakbond ABVV spant een rechtszaak aan tegen staalproducent ArcelorMittal wegens spionage. Een bewakingsagent zou in oktober een vakbondsvergadering hebben gefilmd met een cameraatje dat verborgen zat in een pen. “Eén van onze afgevaardigden vond dat de bewakingsagent zich vreemd gedroeg met een pen in zijn hand. En zo hebben we vastgesteld dat die pen een camera bevatte, waarmee de agent de hele vakbondsvergadering filmde,” zegt Jean-Luc Rader van het ABVV.

Volgens de vakbond wilde de directie van het bedrijf op die manier de intenties van de vakbond achterhalen tijdens een stakingsactie. Rader bestempelt het incident als quasi fascistische methodes. “Dit toont aan hoezeer het bedrijf zijn werknemers minacht en hen zelfs als vijanden beschouwt. Dit is een primeur in België.”

ArcelorMittal zelf laat weten de praktijk te veroordelen. Als de feiten worden bewezen gaat het volgens het bedrijf om een individuele actie. Het sociaal klimaat bij ArcelorMittal is ernstig verkild sinds de beslissing van de multinational om de warme lijn in Luik te sluiten. Bij zusteronderneming Aperam in Genk en de Limburgse vestigingen van ArcelorMittal zelf (in Overpelt en Genk), worden de conflicten (nog) niet op de spits gedreven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.