Nieuws Limburg ABVV dreigt receptie Voka te verstoren

ABVV dreigt receptie Voka te verstoren

ABVV dreigt receptie Voka te verstoren

Het ABVV dreigt ermee om donderdag de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van Voka Limburg te verstoren, omdat de firma Veldeman Tenten, die leverancier is bij Voka, in december 2 militanten van het ABVV heeft ontslagen. “Als de ontslagen kunnen ingetrokken worden, kan de Nieuwjaarsinvitito zonder enige storing verlopen”, aldus de vakbond.

De Nieuwjaarsinvitito van Voka-Kamer van Koophandel Limburg is met zo’n 3000 aanwezigen de grootste bedrijfshappening van de provincie. Traditioneel vindt deze receptie plaats in een groot tentencomplex naast de kantoren van Voka in Hasselt. Deze tenten worden ook dit jaar geleverd door Veldeman uit Bree. Maar daar wringt het schoentje voor het ABVV, aangezien Veldeman blijkbaar 2 van hun militanten de deur heeft gewezen. “Onze mensen werden ontslagen om te voorkomen dat ze zouden deelnemen aan de komende sociale verkiezingen,” zegt Rob Urbain, provinciaal secretaris van de Algemene Centrale & TKD–Limburg. “Daarom zullen we actie voeren tijdens de nieuwjaarsreceptie. Wij eisen snel een overleg met de directie van Veldeman Tenten en hopen dat de ontslagen kunnen ingetrokken worden. Pas dan zal de Invitito donderdag zonder storingen kunnen verlopen.”

Mediastunt
Zowel Veldeman Tenten als Voka pikken het dreigement niet. “We hebben contact gehad met de directie van Veldeman, die ten stelligste ontkent dat ze niet wil praten met de vakbonden”, zegt Johann Leten van Voka Limburg. “Wij snappen trouwens niet waarom men een conflict met één bedrijf voor onze deur wil uitvechten. Dit is niet meer dan een stunt van het ABVV om in de media te komen in het kader van de sociale verkiezingen. Wij zullen samen met de politie alvast gepaste maatregelen nemen. We zijn nog niet vergeten dat ze enkele jaren geleden ons gebouw helemaal besmeurd hebben met eieren en andere troep. De vakbonden staan niet boven de wet.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.