Nieuws Limburg Academisch programma maakt u export-klaar

Academisch programma maakt u export-klaar

Academisch programma maakt u export-klaar

Omdat het besef groeit dat onze economie nood heeft aan meer export en internationalisatie, schieten er allerlei initiatieven uit de grond om Limburgse bedrijven hierbij te steunen. Het volgende in dit rijtje is het International Management Excellence Program (IMEX), dat de Universiteit Hasselt opzet in samenwerking met Voka Limburg. Het is de bedoeling dat ondernemers via deze lessenreeks een stevige basis leggen van strategische kennis voor internationale marktontwikkeling en export. Dit is uniek in Vlaanderen.

wereldbol export“Het aanboren van nieuwe markten vergt immers ook een andere visie op personeelsbeleid, openheid, doorzettingsvermogen, kennis, investeringen en partnerschappen,” aldus Johann Leten van Voka. “Het investeren in kennisopbouw en samenwerking zijn belangrijke succesfactoren bij export, en net daar hebben we in Limburg een tekort aan. Met dit programma willen we de ondernemingen voorbereiden op alle uitdagingen die op hen afkomen. Een gegronde strategie en businessmodel voor nieuwe markten zorgen voor stabielere en betere resultaten in het buitenland.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.