ACB uit Lummen vindt Engelsen en investeert

All Chemie Belgium (ACB), een producent van verf voor wegmarkeringen uit Lummen, heeft samen met de Britse groep WJ Linkline een joint-venture opgericht. Daardoor biedt ACB nu een breder gamma aan. Het nieuwe bedrijf heeft meteen ook flink geïnvesteerd in Lummen. Er is een nieuwe productielijn gebouwd om voorgevormde vellen uit kunststof te maken. Deze vellen kunnen als markering op het wegdek gebrand worden. Dit procédé betekent een versnelde uitvoeringstermijn en een langere levensduur.

ACB-WJACB WJ Product Services heet de gefuseerde onderneming, waarbij WJ staat voor Wayne Johnson. Dit Engelse bedrijf vormde al langer een complementair geheel met ACB, waardoor een volgende stap zich opdrong. "Deze unieke samenwerking mondt nu uit in een nieuwe productielijn van voorgevormde thermoplasten," zeggen Jeffrey Jennen en Joris Spruyt van ACB. “Een investering van 600.000 euro. Het gaat om horizontale markeringen die je onder meer op de weg zelf tegenkomt als verkeersborden, veiligheidsaanduidingen, haaientanden, snelheidsbeperkingen, pijlen of signalisatie voor parkings."

Er zijn nog andere creatieve en educatieve toepassingen mogelijk. "We denken aan markeringen op schoolpleinen, zoals een ganzenbord, een miniatuur verkeersplein, een hink-stapsprong of schaakbord. Daarnaast rekenen we ook overheden, zorginstellingen, aannemers, vrije beroepen en zelfs particulieren tot ons klantenbestand. "Allemaal mensen die hun omgeving veiliger, duidelijker en vrolijker willen maken.”