Nieuws Limburg ACB uit Lummen vindt Engelsen en investeert

ACB uit Lummen vindt Engelsen en investeert

ACB uit Lummen vindt Engelsen en investeert

All Chemie Belgium (ACB), een producent van verf voor wegmarkeringen uit Lummen, heeft samen met de Britse groep WJ Linkline een joint-venture opgericht. Daardoor biedt ACB nu een breder gamma aan. Het nieuwe bedrijf heeft meteen ook flink geïnvesteerd in Lummen. Er is een nieuwe productielijn gebouwd om voorgevormde vellen uit kunststof te maken. Deze vellen kunnen als markering op het wegdek gebrand worden. Dit procédé betekent een versnelde uitvoeringstermijn en een langere levensduur.

ACB-WJACB WJ Product Services heet de gefuseerde onderneming, waarbij WJ staat voor Wayne Johnson. Dit Engelse bedrijf vormde al langer een complementair geheel met ACB, waardoor een volgende stap zich opdrong. “Deze unieke samenwerking mondt nu uit in een nieuwe productielijn van voorgevormde thermoplasten,” zeggen Jeffrey Jennen en Joris Spruyt van ACB. “Een investering van 600.000 euro. Het gaat om horizontale markeringen die je onder meer op de weg zelf tegenkomt als verkeersborden, veiligheidsaanduidingen, haaientanden, snelheidsbeperkingen, pijlen of signalisatie voor parkings.”

Er zijn nog andere creatieve en educatieve toepassingen mogelijk. “We denken aan markeringen op schoolpleinen, zoals een ganzenbord, een miniatuur verkeersplein, een hink-stapsprong of schaakbord. Daarnaast rekenen we ook overheden, zorginstellingen, aannemers, vrije beroepen en zelfs particulieren tot ons klantenbestand. “Allemaal mensen die hun omgeving veiliger, duidelijker en vrolijker willen maken.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Houthalen-Helchteren
Houthalen-Helchteren

Timmers neemt fabrikant in Duitsland over

De Limburgse familiale groep Timmers, gekend onder de bedrijfsnaam TCS, heeft het Duitse bedrijf Wilhelm Spiess overgenomen. Beide ondernemingen zijn… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.