Actief Interim verkocht aan Gilde Equity Management

Gilde Equity Management (GEM), een fonds van de Nederlandse private-equitygroep Gilde, neemt de Limburgse uitzendgroep Actief Interim met hoofdkantoor in Lummen over. Dat vernam De Tijd. Actief Interim was tot nu toe eigendom van Mark Maesen, KBC Private Equity en Indufin. Het was echter al langer bekend dat KBC de poot voor durfkapitaal moest afbouwen en daarom de participaties in de etalage had gezet.

De krant De Tijd meent te weten dat Gilde Equity Management (GEM) het in de laatste rechte lijn haalde van een industriële speler. Er was naar verluidt heel veel interesse voor het dossier. De transactie zou Actief Interim waarderen aan ongeveer 110 miljoen euro (ondernemingswaarde). Het management, met Mark Maesen aan het roer, herinvesteert in het bedrijf en blijft dus in het kapitaal.

Met 51 kantoren is Actief Interim een middelgrote speler op de Belgische uitzendmarkt. De uitzendgroep, die in 1988 werd gesticht door Raymond Maesen, realiseerde in 2010 een omzet van 144 miljoen euro, het beste resultaat uit de bedrijfsgeschiedenis. Er werken zo'n 270 mensen.

De koper, Gilde Equity Management (GEM) Benelux is slechts een van de drie fondsen onder de naam Gilde, naast Gilde Buy-Out (co-eigenaar van Betafence) en Gilde Healthcare (aandeelhouder van het biotechnologiebedrijf Ablynx). GEM heeft in België ook een belang in de Turnhoutse producent van smeersalades Hamal Signature.