Nieuws Limburg Adapti parkeert je computers in de wolken

Adapti parkeert je computers in de wolken

Adapti parkeert je computers in de wolken

Zou het niet gemakkelijk zijn om al je computergegevens altijd en overal te kunnen raadplegen en aanpassen? Dat is het idee waarmee Google het concept van ‘cloud computing’ heeft uitgewerkt. Alle informatie wordt niet meer op een eigen server beheerd, maar staat virtueel ‘in de wolken’ bij Google geparkeerd. “Via het internet zijn alle data beschikbaar, en dit via iedere pc, laptop, gsm of iPad,” legt Mario Schraepen van Adapti uit, het Houthalense bedrijf dat van deze technologie zijn core business heeft gemaakt. “Je moet dus geen back-ups meer maken, dat doet Google in jouw plaats.”

Ander voordeel is dat meerdere medewerkers of meerdere vestigingen van één bedrijf, niet allemaal dezelfde documenten op hun eigen computers moeten opslaan. ‘In de wolken’ is er slechts één versie, waar iedereen aan kan. “Je ziet vaak dat er binnen een bedrijf verschillende versies circuleren waar veel mensen tegelijk aan werken. Of dat er dubbel werk gebeurt, bijvoorbeeld om databases te updaten. Met cloud computing is dat verleden tijd.”

Het jonge Houthalense bedrijf Adapti is erg succesvol met de introductie van dit nieuwe IT-platform. Op 2 jaar tijd werden er 10 mensen aangeworven. “En toch moeten we nog iedere dag hard knokken om het systeem ruimer bekend te maken,” aldus nog Mario Schraepen. “Dat lukt steeds beter nu ook grote namen met ons in zee gaan, zoals Carglass, Bank Card Company, Melexis, Honeywell of Durabrik. “We organiseren hier ook regelmatig infosessies over, zoals het grote seminarie op 16 juni in C-Mine in Genk. Het is overigens gratis, iedereen is meer dan welkom.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.