Nieuws Limburg Addemar in handen van grote dienstengroep

Addemar in handen van grote dienstengroep

Addemar in handen van grote dienstengroep

Het gekende e-mailmarketingplatform Addemar, dat opereert vanuit de Corda Campus in Hasselt, is overgenomen door Intelligent, een grote Belgische leverancier van ICT-diensten, waaronder de hosting van websites.

jo gielenAddemar werd in 2003 opgericht door Ideaxis, een (toen nog Diepenbeeks) webbedrijf onder leiding van Managing Director Jo Gielen. De service groeide doorheen de jaren uit tot het grootste platform voor e-mailmarketing in ons land. Ook in het buitenland nam de belangstelling snel toe, met klanten tot in het Midden-Oosten en Latijns Amerika. Gaandeweg werden de functies van Addemar uitgebreid, zodat het vandaag geldt als een platform om via diverse kanalen, waaronder ook social media, marketingboodschappen te verspreiden. Mede-oprichter en CEO Jo Gielen blijft als zelfstandige aan boord van Addemar en zal de dagelijkse leiding op zich blijven nemen. Tonny Vanderhoven daarentegen, verdwijnt als bestuurder.

jonas dhaenensJonas Dhaenens van Intelligent is de nieuwe sterke man. De overnemer is een jonge Gentenaar die in 1996, vanuit zijn slaapkamer van start ging. Onder de overkoepelende vennootschap Intelligent, ressorteren diverse internetgerelateerde activiteiten, met elk hun commerciële benaming. Combell, dat instaat voor o.a. domeinregistratie en hosting, is daarvan het grootste. Zowat een vierde van alle Belgische websites worden via hun servers opgeroepen. Jonas Dhaenens voert al jaren een parallel beleid van interne groei en overnames. Op die manier is zijn bedrijvengroep op heel korte tijd gegroeid tot één van de belangrijkste leveranciers van internetdiensten in ons land. Het ritme is heel recent nog een versnelling hoger gegaan, aangezien het investeringsfonds Waterland extra kapitaal in Intelligent heeft gestopt. “Dit geeft ons extra slagkracht om ons ambitieus groeiprogramma versneld te verwezenlijken,” aldus Dhaenens in Datanews. Eerder deze maand nam hij ook al het Antwerpse Priorweb over.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.