Nieuws Limburg ADS+ zet de juiste man op de juiste bouwwerf

ADS+ zet de juiste man op de juiste bouwwerf

ADS+ zet de juiste man op de juiste bouwwerf

Corona heeft heel wat sectoren door elkaar geschud. Ook de bouwsector. Werven lagen stil en liepen een achterstand op. Sommigen ondernemingen hebben tijdens het bouwverlof daarom een weekje doorgewerkt, maar anderen hebben nog wel wat terrein goed te maken. Ook daar weet ADS+ versterking te bieden. “Dankzij een ruim netwerk kennen we een heleboel buitenlandse profielen met heel wat ervaring en expertise”, zegt Wivine Schols, bestuurster van ADS+.

Na jarenlang een eenmanszaak te hebben gehad, richtte Wivine Schols in 2017 ADS+ op. Samen met haar zoon Yanco en het team levert ze met het bedrijf uiteenlopende administratieve diensten aan zelfstandigen en vennootschappen.

“Ondernemers hebben tal van administratieve verplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan het verwerken van documenten voor de boekhouding, de opvolging van facturen of het beheer van agenda’s. Permanent, op piekmomenten of bij een tijdelijke uitval van een werknemers bieden wij hier een helpende hand en dit zowel ter plekke als op afstand”, vertelt het duo.

ADS+ is daarmee de totaalpartner voor bouwbedrijven.

De juiste talenten op de juiste plaats

Andere uitdagingen in de bouwsector liggen in het vinden van geschikt personeel. Ook daar weet ADS+ externe versterking te bieden via detachering. “Zeker nu een aantal werven een achterstand hebben in te halen, kan het inschakelen van twee of drie extra medewerkers een groot verschil maken.”

Dankzij een breed netwerk heeft ADS+ een heleboel connecties. “We kunnen er steeds voor zorgen dat de juiste persoon op de juiste plaats komt te staan. Het gaat om onderaannemers voor bouw en industrie, met of zonder diploma, van wie we de documenten steeds in orde houden. Het zijn buitenlandse profielen, die gescreend zijn op hun capaciteiten en een meerwaarde bieden op iedere werf.”

Zijn er communicatieproblemen? ADS+ spreekt iedere taal en helpt die probleemloos van de baan.

Safety first!

Verder legt ADS+ een belangrijke focus op het veiligheidsaspect op en rond de werkplaats. Daarvoor heeft het bedrijf toolboxmeetings uitgewerkt. “VCA-gecertificeerde bedrijven zijn verplicht om voor hun werknemers of onderaannemers zo’n meeting te houden. Wij doen dat op de werf, inspecteren dan ook de bouwplaats en geven een adviserend rapport. Tijdens de coronacrisis hebben we al onze sessies ook in videomateriaal omgezet, zodat iedereen deze ook thuis kan doornemen.”

Bovendien zijn de meetings in meerdere talen beschikbaar. “Nederlands, Pools, Slovaaks, Bulgaars, Roemeens, Engels, Frans of Duits. Zo kunnen we ook de anderstalige arbeiders zo goed mogelijk informeren over veiligheid.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer