theo-helven-300×168-1

AEW ziet toekomst weer rooskleurig

Het elektrisch installatiebedrijf AEW, onderdeel van de Democo-groep, heeft een goed boekjaar achter de rug. Uit de cijfers, die afsloten op 30/6 en zopas gepubliceerd werden, blijkt dat het verlies van 35.000 euro voor belastingen werd omgebogen in een winst van 40.000 euro. Na belastingen werd opnieuw licht in het rood gegaan, "maar dat is in het volgende boekjaar zeker van de baan," zegt directeur Theo Helven. "We hebben een heel goede jaarhelft 2011 achter de rug en de orderportefeuille voor 2012 staat mooi vol." De omzet daalde weliswaar van 15,2 naar 11,6 miljoen euro. "Klopt, maar dat heeft vooral te maken met enkele grote projecten in de zonne-energie, die vorig jaar op rekening van AEW zijn gekomen en nu bij AEW Green zijn ondergebracht."

De klim van AEW hangt samen met de komst van Van Den Briele, het andere installatiebedrijf uit de Democo-groep, dat zich vooral toelegt op sanitair en verwarming. "We hebben inderdaad al mooie synergie-projecten kunnen doen, en ook in de toekomst zal deze band nog verder worden versterkt," gaat Helven verder. "De sterke merknamen van beide entiteiten zullen echter behouden blijven."

Een andere reden voor de stijgende lijn, is de strategische beslissing om de focus van de projecten te verleggen. "We kiezen ervoor om minder aanbestedingen te doen en ook minder te gaan werken in opdracht van aannemers," legt Helven uit. "We gaan daarentegen veel meer rechtstreeks naar de eindklant, voor wie een echte meerwaarde kunnen betekenen."

AEW en Van Den Briele tellen nu samen zo'n 160 medewerkers. Inclusief de onderaannemers die dagelijks voor hen aan de slag zijn, loopt dit aantal op tot ongeveer 200.