Nieuws Limburg Afrikaanse biermagnaat stapt in Brouwerij Martens

Afrikaanse biermagnaat stapt in Brouwerij Martens

Afrikaanse biermagnaat stapt in Brouwerij Martens

Bockhold, de Limburgse nv achter familiebedrijf Brouwerij Martens, gaat een partnership aan met (Belgische) holding Unibra. Zo verenigen de tweede grootste bierproducent van België (Martens) en een marktleider van de Afrikaanse biermarkt (Unibra) hun troeven.

skol bier UnibraMartens neemt met Unibra een partner onder de arm om het economisch potentieel in de Afrikaanse drankenindustrie verder te ontginnen. “In Afrika zijn er meer kansen voor onze sector die we dankzij deze krachtenbundeling kunnen grijpen,” aldus CEO Danny Dresselaerts, de man die vroeger nog aan het hoofd stond bij Farm Frites in Lommel. Unibra is onder meer eigenaar van het biermerk Skol, dat erg sterk staat in Afrika.

Na de operatie hebben Unibra en de broers Jan en Fons Martens allen bijna 30% van de aandelen. De vierde partij, Far Eastern Group, behoudt 12,5%. Met de transactie is een bedrag gemoeid van 17,14 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bornem, Hasselt
Bornem

Vavedin zet zijn zoetjes in het schap

Onder impuls van Hasselaar Steven Vavedin - telg van de bekende Limburgse ondernemersfamilie Vavedin - trad speculoosfabrikant Vermeiren Princeps de… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.