Airdeck bouwt bruggenhoofd voor Scandinavië

Airdeck, de Houthalense producent van ecologische vloersystemen en zusterbedrijf van bouwbedrijf Houben, heeft samen met CRH Concrete in Denemarken een bruggenhoofd neergepoot voor de Skandinavische markt. Aanleiding is dat de intelligente vloersystemen van Airdeck vorig jaar werden uitverkozen voor de bouw van het Energihus in het Deense Esbjerg. "Het Energihus is het nieuwe hoofdkantoor van de Deense energieleverancier SydEnergi", legt Véronique Houben van Airdeck uit. "Het gebouw van 9.000 m² zet een nieuwe standaard voor de groene commerciële gebouwen in Scandinavië, en zet alle troeven van Airdeck in de verf."

[caption id="attachment_15832" align="alignright" width="300"]Veronique Houben. Veronique Houben.[/caption]

CRH Concrete is dan weer een Deense dochter van de Ierse bouwmaterialengroep CRH, niet onbekend in Limburg. "De samenwerking met CRH Concrete verliep zo goed, dat we besloten hebben om een samenwerkingsverband voor de Skandinavische markt op te richten", zegt Véronique Houben. In de praktijk zal CRH Concrete in zijn fabrieken in Noord-Europa de Airdeck-vloersystemen onder licentie produceren.

Ondertussen gaat het Airdeck erg voor de wind, zo laat Véronique Houben nog weten. "Het heeft een paar jaar geduurd, maar nu breekt onze vooruitstrevende technologie eindelijk door in de anders zo traditionele bouwwereld. Vooral de ecologische troeven en de gerealiseerde grondstofbesparingen van Airdeck slaan tegenwoordig erg aan."