Nieuws Limburg Al 1000 dokters gebruiken uitvinding uit Overpelt

Al 1000 dokters gebruiken uitvinding uit Overpelt

Al 1000 dokters gebruiken uitvinding uit Overpelt

Om niet-overdraagbare ziektes als kanker of diabetes vroegtijdig te kunnen opsporen en preventief te behandelen, heeft minister Onkelinkx de huisartsen gevraagd om een enquête af te nemen bij hun patiënten. Een lijvige vragenlijst (GMD+ genaamd), die heel wat tijd vergt om ze in te vullen. Medical Time Management uit Overpelt speelde hier handig op in met de ontwikkeling van een elektronische versie. “Patiënten kunnen via een tablet de vragen beantwoorden terwijl ze in de wachtzaal zitten,” legt Peter Goossens uit. “De toepassing is kinderlijk eenvoudig, zodat ook oudere mensen hier geen enkele moeite mee hebben. De antwoorden worden door het systeem verwerkt, zodat de dokter meteen een heel breed beeld krijgt van de patiënt. Op basis daarvan kan hij bijkomende onderzoeken laten uitvoeren, bijvoorbeeld om het risico op borstkanker of suikerziekte te testen. Op die manier kunnen eventuele problemen in een vroeg stadium worden aangepakt, wat de miserie voor de patiënten fors vermindert en bovendien een flinke besparing betekent voor de gezondheidszorg. Iedereen is dus winnaar: de patiënt, de dokter en de overheid.”

GMD PlusDe toepassing van Medical Time Management is dan ook in een mum van tijd populair geworden. “Al meer dan 1.000 dokters werken ermee,” zegt Peter Goossens nog. “Ze zijn allemaal heel tevreden.” Het Overpeltse bedrijf werkt intussen nog aan andere handige tools. “Weldra komt er een toepassing op de markt die helpt om geneesmiddelen tijdig en correct in te nemen,” verklapt de mede-vennoot. “Patiënten zullen dan op hun telefoon verwittigd worden wanneer en welk medicijn ze moeten innemen. Die applicatie heeft dus ook alleen maar voordelen…”

Het product won vorig jaar trouwens al de E-Health Award van Agoria.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.