Nieuws Limburg Al 110 aanvragen voor KlimOp-lening in 1 maand

Al 110 aanvragen voor KlimOp-lening in 1 maand

Al 110 aanvragen voor KlimOp-lening in 1 maand

Een maand na de lancering zijn er al 110 aanvragen binnengelopen voor een zogenaamde KlimOp-lening bij de Limburgse investeringsmaatschappij LRM. De aanvragen komen uit de meest diverse hoeken. Er zijn al mondelinge toezeggingen, maar goedkeuringen op papier zijn er momenteel nog niet.

Dat leert een navraag bij LRM. De KlimOp-lening werd op 3 september gelanceerd om de Limburgse kmo’s een duwtje in de rug te geven. De LRM heeft daarvoor via Vlaanderen 20 miljoen euro voor uitgetrokken. De KlimOp-lening is één van de SALK-fiches die zijn goedgekeurd om de Limburgse economie na de sluiting van Ford in Genk te steunen.

klimoplening“Vorige vrijdag stond te teller op 110 aanvragen,” zegt Els Berx van LRM. “De aanvragen komen van handelaars tot grotere productiebedrijven. Een aantal aanvragen staat dicht bij een formele goedkeuring door het investeringscomité.”

De KlimOp-lening is bedoeld voor bedrijven met minder dan 50 werknemers en een omzet kleiner dan 10 miljoen euro. Het gaat om een zogenaamde achtergestelde lening. Dat wil zeggen dat de schuldeiser in geval van faillissement helemaal achteraan in de rij komt te staan. De rentevoet voor bedragen van 50.000 tot 250.000 euro bedraagt 4 procent. Als het bedrijf vijf jobs schept, bedraagt de korting één procentpunt.

De KlimOp-lening is eigenlijk niet nieuw. Na de sluiting van Limburgse mijnen, werd het instrument een eerste keer bovengehaald. Toe lagen de klimopleningen aan de basis van bedrijven zoals Melexis, Bioracer en Europower.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.