Nieuws Limburg Al tiende jaar op rij omzetrecord voor Cegeka

Al tiende jaar op rij omzetrecord voor Cegeka

Al tiende jaar op rij omzetrecord voor Cegeka

Cegeka Groep blijft groeien, zo blijkt uit de jaarcijfers van 2013, die zopas door de auditor zijn goedgekeurd. Inclusief de bestellingen in uitvoering, behaalde Cegeka een omzet van 240,21 miljoen euro. Dat is twaalf procent meer dan in 2012 en meteen ook een stijging voor het tiende jaar op rij. Ook het personeelsbestand groeide met dubbele cijfers, tot 2.300 mensen. Daarvan werken er nu 1.800 in België, wat een verdubbeling is sinds 2008.

André_Knaepen_3.jpg“De groei komt grotendeels door het succes van de bestaande activiteiten en is daarnaast het gevolg van de acquisities,” zegt CEO André Knaepen, verwijzend naar het inlijven van Amster (2012) en Axio Systems (2013). Cegeka wil dan ook dit groeiritme aanhouden en mikt daarvoor op collega’s in landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het Hasseltse IT-huis heeft al vestigingen in Frankrijk, Roemenië en Polen.

De winst voor Cegeka steeg met 6 procent tot 14,6 miljoen. “Ik zie twee redenen voor de meer bescheiden winst,” aldus nog Knaepen. “Ten eerste vormde de fusie met DSA in Nederland een belangrijke investering. Ten tweede worden we net als andere bedrijven geconfronteerd met de hoge loonkosten in België. Dat brengt ons uit balans ten opzichte van bedrijven die in offshorelanden opereren. Om te innoveren en nieuwe producten te ontwikkelen, heb je geld nodig en dus moet je blijven groeien. Dit jaar willen we de kaap van 260 miljoen euro ronden.”

En dat is nog maar het tipje van de torenhoge ambitie van Cegeka. Managing Director Christoph Neut heeft woensdag op een event van Deloitte verteld dat zijn onderneming tegen 2020 de kaap van 750 miljoen euro wil ronden. Nog eens een verdrievoudiging dus… Van ambitie gesproken!

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.