Nieuws Limburg Albert Heijn en anderen aan toegangspoort van Bilzen

Albert Heijn en anderen aan toegangspoort van Bilzen

Albert Heijn en anderen aan toegangspoort van Bilzen

Op de plaats waar nu de bedrijfsgebouwen liggen van kantoor- en projectinrichter Belisia, zal weldra worden gestart met de bouw van een heel nieuw winkel- en wooncomplex. Een nieuwe vestiging van supermarkt Albert Heijn wordt de blikvanger aan de toegangspoort van Bilzen. Belisia zelf zal elders op deze site van 1,2 hectare een nieuwbouw realiseren.

Projectontwikkelaars Group GL en Vestio hebben hierover een akkoord bereikt met Belisia, het stadsbestuur en andere partners. Patrick Koster van Group GL: “Deze nieuwe ontwikkeling zal de belangrijkste toegangspoort tot het centrum van Bilzen een volledig nieuw gezicht geven. Wij willen daar een gemengd project ontwikkelen met naast een vestiging van supermarkt Albert Heijn ook ruimte voor starterswoningen, kantoren, vrije beroepen en nog enkele grote handelszaken. Belangrijk is dat ook Belisia zich herlokaliseert op de huidige site.”

Geschenk uit de hemel
Marijke Lambrigts, afgevaardigd bestuurder van Belisia is opgetogen: “Dit project komt voor ons als een geschenk uit de hemel. We waren al een tijdje op zoek naar nieuwe kantoren en een nieuwe toonzaal. We vangen nu twee vliegen in één klap. We blijven op de huidige site en kunnen ons vooropgestelde programma volledig realiseren. Aangezien Belisia hier al bijna 100 jaar gelegen is, kennen wij als geen ander de kracht van de ligging van deze site. Deze realisatie zal ons meer dan ooit een boost geven.”
kantoor belisia bilzen
Geen kleding of schoenen

Het volledige gebouw aan de tunnel onder de spoorweg wordt 6.000 vierkante meter groot. Albert Heijn zal hiervan 1.786 m² in beslag nemen. Ed Somers van Vestio: “Deze unieke locatie in het centrum van Bilzen heeft veel mogelijkheden. Gelegen binnen de wallen en aan de entree van de stad, zal het project zeer centrumondersteunend en complementair zijn met de rest van het aanbod in de handelskern. Zo engageren wij ons dat er geen kleding of schoenen worden verkocht en dat de grote winkels die er komen een echte meerwaarde zullen betekenen voor het centrum.”

Voor deze herontwikkeling wordt een investering van 10 miljoen euro voorzien. In het project, dat in de eerste helft van 2016 zal worden opgeleverd, zullen 100 mensen worden tewerkgesteld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.