Nieuws Limburg Alkense fabriek klaar voor honderden miljoenen corona-vaccins

Alkense fabriek klaar voor honderden miljoenen corona-vaccins

Alkense fabriek klaar voor honderden miljoenen corona-vaccins

Datwyler Alken, nog steeds gekend in de regio als Helvoet Pharma, heeft meerdere contracten getekend met farmaceutische bedrijven die hard werken aan de goedkeuring van een coronavaccin. Eens zij groen licht krijgen mag Datwyler Alken de rubberen afdichtingen leveren voor honderden miljoenen spuitjes.

Het nieuws werd bekendgemaakt naar aanleiding van de jaarvergadering van VKW Limburg en wordt nu bevestigd door voormalig plantmanager Dirk Borghs in De Tijd. Een verrassing is het niet, omdat de Alkense fabriek al jarenlang gespecialiseerd is in afdichtingen voor vaccins en deze op grote schaal levert aan wereldwijd actieve farmagroepen. In dit nichesegment is Datwyler de nummer twee in de wereld.

De race om als eerste over een goedgekeurd coronavaccin te beschikken, is bikkelhard. Diverse grote farmagroepen halen alles uit de kast zo snel mogelijk honderden miljoenen vaccins te kunnen leveren. Overheden van alle landen hebben al contracten getekend om zeker te zijn van massale hoeveelheden. Logisch dat de grote farmareuzen, zelfs nog voor ze een goedkeuring hebben, de massaproductie zullen opstarten. Ze hebben dus met hun leveranciers keiharde afspraken gemaakt om over voldoende componenten te kunnen beschikken. Zo ook de rubberen dopjes die als afdichting van de vloeistof moeten dienen.

Datwyler Alken heeft de voorcontracten op zak en brengt alles in gereedheid om de productie aan te vatten. De machines hiervoor worden trouwens ook in Limburg gemaakt. “Sinds maart draait de site op volle toeren en zijn er 40 mensen aangeworven om alles te kunnen bolwerken”, zegt Dirk Borghs zaterdag in De Tijd. “We ondertekenden meerdere contracten met Covid-19-vaccinproducenten. Dat kan per contract gaan van enkele miljoenen tot honderden miljoenen componenten.” Het is dus alle hens aan dek in Alken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.