Nieuws Limburg Alkense robot kan paarden een week voeden

Alkense robot kan paarden een week voeden

Alkense robot kan paarden een week voeden

Het jonge bedrijf Equipona uit Alken, lanceert een robot die een week lang een paard autonoom kan voorzien van hooi, water en voer. “De Groom-Robot is een volledig geautomatiseerd voedersysteem dat perfect de natuurlijke begrazing simuleert doordat paarden hooi en voer kunnen eten in reguliere en gepersonaliseerde doses,” legt zaakvoerder Peter Vanherck uit.

“Met een operationele autonomie van één week, wordt de eigenaar zo van de verplichting ontheven om meerdere keren per dag of ’s nachts naar de stal te gaan om het paard te voeden, terwijl toch de gezondheid van het paard gemonitord wordt.” Aan het einde van elke dag stuurt de Groom-Robot een rapport via sms naar eigenaar om de geconsumeerde hoeveelheden voer en water door te geven.

Equipona, dat werd opgericht in 2010, heeft de toepassing niet zelf ontwikkeld, maar werkt hiervoor samen met het Italiaanse bedrijf Zucchetti Centro Sistemi. Zaakvoerder Peter Vanherck kent trouwens de paardenwereld erg goed, aangezien hij bijna een 3-jarige opleiding tot paardenshiatsu-therapeut (massage met drukpunttechniek) achter de rug heeft.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.