Nieuws Limburg Stories “Alle opdrachten tot nul herleid, maar nu volle bak vooruit!”
Limburg

“Alle opdrachten tot nul herleid, maar nu volle bak vooruit!”

Wie tijdens de coronacrisis het meeste rake klappen heeft gehad? Deze weinig benijdenswaardige koppositie wordt allicht ingenomen door de eventcateraars. Zoals Peter Gangl van Gastrimon, die zijn business tijdens de pandemie volledig zag uitdoven. Maar kijk: de minzame Gentenaar is helemaal terug. Zowel in de Steengoed Arena van Maaseik, de Limburghal, C-mine en Thor Park trekken de events en horeca opnieuw aan en kan het team van Gastrimon zich volledig uitleven.

Peter Gangl is vergroeid met de horeca. Als vennoot van het Oost-Vlaamse Gourmet Invent bouwde hij in heel Vlaanderen een netwerk uit van eventlocaties die hun catering aan een externe partner toevertrouwden. Op die manier kwam hij ook in de Steengoed Arena van volleybalclub Greenyard Maaseik terecht. “Nadat ik mijn aandelen had verkocht en mijn eigen zaak ben gestart, kon ik de contracten voor de catering in Maaseik overnemen”, vertelt hij. “Op die manier ben ik als ondernemer in Limburg beland. De Steengoed Arena is sindsdien de uitvalsbasis van Gastrimon.” En het moet gezegd: wie ooit als genodigde van Intellisol of andere volleybal-sponsors van de gerechten mocht proeven, zal de kwaliteit en creativiteit van de cateraar zeker gewaardeerd hebben.

Doorheen de jaren wist Gastrimon stap voor stap opdrachten binnen te halen op andere eventlocaties in Limburg, zoals de Limburghal en de voormalige mijnsites in Genk. Daarnaast gingen Peter Gangl en zijn team ook op feesten en andere events in heel Vlaanderen de catering verzorgen. “Dankzij het harde werk hebben we een solide business kunnen opbouwen”, aldus de zaakvoerder, die zelf nooit echt op het voorplan is getreden als uithangbord van zijn horeca-onderneming. Als chef-kok stuurt hij liever zelf de keuken aan en leidt hij de operaties tijdens de events in goede banen. “Toen tijdens de coronacrisis al onze activiteiten wegvielen, was het wel even slikken”, zegt hij. “Alle indoor sportwedstrijden en events werden afgelast én de horeca-locaties moesten de deuren sluiten. Dan sta je daar…”

Maar Peter Gangl liet de moed niet zakken. “We zijn even teruggeplooid en hebben daarna, volgens de diverse faseringen van de herstart, de draad snel terug opgepikt. We hebben intussen de tijd genomen om toekomstgericht te gaan kijken naar nieuwe events en locaties. Zo hebben we nieuwe contracten afgesloten voor Maaseik on Ice en ook op C-mine nieuwe projecten opgestart. Naast de exploitatie van Bistro Bels, de Barenzaal en de twee theaters, gaan we er op het centrale plein een hippe zomerbar verzorgen. Allemaal lichtpuntjes die ons moed geven om opnieuw te groeien. Want we zijn wel degelijk ambitieus. Er zijn ook nieuwe mensen aangetrokken om Gastrimon verder op de kaart te zetten. Deze zomer is alvast het startschot van ons tweede leven.”