Nieuws Limburg Alleen blije gezichten rond eerste paal Ikea

Alleen blije gezichten rond eerste paal Ikea

Alleen blije gezichten rond eerste paal Ikea

Hij ligt er: de eerste steen van Ikea Hasselt. Minister van Economie en Werk Philippe Muyters had de eer om hem (het was eigenlijk een betonnen kolom) er dinsdag te mogen neerpoten. De werken aan het nieuwe woonwarenhuis zijn intussen al goed opgeschoten. Op de werf krioelt het van bedrijvigheid door de firma’s die de grond- en funderingswerken uitvoeren. Minder dan een jaar zal het nog duren vooraleer hier de eerste zelfknutselkasten en Zweedse bouletten met hopen over de toonbank vliegen. Groots en massaal, dat zal het zeker worden. Ikea rekent zelf op zo’n 1,6 miljoen klanten. Per jaar. Goed voor Ikea. Goed voor de uitverkoren mensen die er straks zullen werken. Echte toppers zullen het zijn, want voor de jobdag, waar nog 260 van de 300 rechtstreekse Ikea-jobs moeten ingevuld worden, hebben zich inmiddels al meer dan 2.000 kandidaten gemeld…. Goed voor Hasselt ook, want van die 1,6 miljoen zullen er vast en zeker ook een aantal een koffietje gaan drinken op de Grote Markt of goedkope onderlijfjes gaan inslaan bij de Primark. Als ze parkeerplaats vinden. En: ook goed voor de buurtbewoners. Want van mobiliteitsproblemen zal er geen sprake zijn. De Ikea-meute krijgt een aparte toegangsweg en de Biezenstraat wordt afgegrendeld met een slagboom die alleen voor de locals openzwaait.

_MG_1218(1)Kortom, niets dan blije gezichten rondom de eerste steen. De Etat-major van socio-economisch Limburg zag dat het goed was. Alleen Unizo had een kleine bedenking: of de rode loper die vanuit de politiek voor Ikea is uitgerold om vergunningen en andere privileges te krijgen, nu de norm mag worden en voortaan voor alle Limburgse ondernemingen mag gelden?

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.