Nieuws Limburg Alleen bouw zal dit voorjaar nog groeien

Alleen bouw zal dit voorjaar nog groeien

Alleen bouw zal dit voorjaar nog groeien

Volgens voorspellingen van Voka Limburg zal alleen de bouwsector nog verder groeien in de komende 4 maanden. De andere sectoren, zoals de automobiel en het toerisme, blijven status quo. Het hoogtepunt van de voorzichtige opleving van de economie, is op dit moment dus bereikt. Wel goed nieuws is er van de arbeidsmarkt, waar de werkloosheid lichtjes afneemt.

conjunctuur voka“Nadat de bedrijvigheid in Limburg gedurende lange tijd daalde, tekende zich in het tweede kwartaal van 2013 een duidelijk herstel af,” zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka Limburg. “De komende maanden zit er echter nog weinig rek op deze groei en blijven we een beetje ter plaatse trappelen. Hoofdoorzaak is de export die, hoewel zij het nog altijd goed doet, het hoge groeitempo van de afgelopen maanden niet kan aanhouden. Het feit dat de werkloosheid stilaan begint af te nemen én ook het aantal starters de afgelopen maand opnieuw toenam, sterken mij in de overtuiging dat deze stagnatie slechts een tijdelijk fenomeen is.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.