Nieuws Limburg Alleen in Limburg méér faillissementen

Alleen in Limburg méér faillissementen

Alleen in Limburg méér faillissementen

Waar in heel België het aantal faillissementen in februari met 7 procent daalde tot een totaal van 907, ging de evolutie in Limburg de andere kant uit. In onze provincie werden 147 bedrijven failliet verklaard, wat meteen het hoogste aantal is van de laatste 10 jaar. De stijging is louter te wijten aan het arrondissement Tongeren (waartoe ook steden als Genk en Maasmechelen behoren). Limburg is overigens de enige Vlaamse provincie waar er meer bedrijven over de kop gingen. Aan de andere kant van de taalgrens gaat Waals-Brabant met die bedenkelijke eer lopen. Dat alles blijkt uit de maandelijke barometer van Graydon.

faling horecaOpvallend is dat er minder grote bedrijven failliet worden verklaard. Het aantal jobs dat door falingen verloren gaat, daalt immers sneller dan het aantal falingen zelf. Daartegenover zijn er steeds meer gevestigde waarden (ouder dan 20 jaar) die verplicht worden te stoppen. “Ze gaat vaak om ondernemingen die door de aanhoudende crisis hun reserves hebben opgebruikt en onvoldoende wisten te innoveren om boven water te blijven,” stelt Graydon.

De horeca heeft de bouwsector ingehaald wat het meeste aantal falingen betreft (witte kassa,…). Ook de transportsector blijft ernstige moeilijkheden ondervinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.