Nieuws Limburg Alleen in Limburg zijn er minder faillissementen…

Alleen in Limburg zijn er minder faillissementen…

Alleen in Limburg zijn er minder faillissementen…

Stof tot nadenken: waar in andere provincies het aantal faillissementen voor de maand januari spectaculair steeg, waren er in Limburg minder bedrijven die op de kop gingen dan een een jaar geleden. Een verklaring die steek houdt, vinden zelfs de grootste specialisten niet…

West-Vlaanderen: +59%, Oost-Vlaanderen: +39%, Vlaams-Brabant: +34%, Antwerpen: +12%, Wallonië: +33%. En Limburg? -1,9%… Dat wekt verwondering, want het zijn er minder dan in de précoronajaren 2018, 2019 en 2020. Vooral in de detailhandel gingen er in Limburg opmerkelijk minder bedrijven failliet dan een jaar geleden. Sectoren die meestal bovenaan de lijst prijken, zoals horeca en bouw, kenden geen spectaculaire stijging. Wel opvallend is dat de daling volledig is toe te schrijven aan het arrondissement Hasselt, terwijl in het arrondissement Tongeren het aantal faillissementen verdubbelde (van 13 naar 26).

Maar in totaal: goed nieuws dus, en dit ondanks de slechte prognoses van onze economische conjunctuur. Een verklaring vinden met statistische relevantie is niet eenvoudig, aldus de huiseconomen van de Limburgse werkgeversorganisaties. We kunnen alleen hopen dat deze tendens aanhoudt.

Tot slot nog dit: In het lijstje van het potentiële banenverlies plaatst Graydon Belgium 3 failliet verklaarde Limburgse ondernemingen in de top 50 van januari 2023: BR Logistics in Maaseik (21 jobs), Deutz Aviation Technics in Genk (8 jobs) en Bond Mobility Technologies in Hasselt (6 banen).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.