Nieuws Limburg Alleen nog in Limburg stijging van falingen

Alleen nog in Limburg stijging van falingen

Alleen nog in Limburg stijging van falingen

Volgens de meest recente cijfers van Graydon Belgium zijn er over de eerste 10 maanden van dit jaar alleen in Limburg meer falingen dan in dezelfde periode van vorig jaar. De toename bedraagt 3,9%.

Er is echter ook goed nieuws, want als we alleen de maand oktober bekijken, noteren we in Limburg een daling met 10,3%. Een cijfer dat weliswaar te nuanceren valt, aangezien de daling in het arrondissement Tongeren maar liefst 30% bedroeg (van 40 naar 28 falingen) en in Hasselt een stijging viel op te tekenen (van 47 naar 50 faillissementen of +6,4%).

Wat opvalt in de algemene cijfers is dat er steeds meer ‘oude’ bedrijven over de kop gaan. Zo noteren we met betrekking tot 2015 een toename van 13,83% van de failliete ondernemingen met een oprichtingsdatum voor 1990.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.