Nieuws Limburg Alleen wie braaf was krijgt nieuwe milieuvergunning

Alleen wie braaf was krijgt nieuwe milieuvergunning

Alleen wie braaf was krijgt nieuwe milieuvergunning

De Bestendige Deputatie van de provincie Limburg heeft zowel de milieu- als bouwvergunning geweigerd van de firma Croes in Sint-Truiden. Eerder had ook het stadsbestuur van Sint-Truiden de bouwvergunning van het afbraakbedrijf negatief beoordeeld. Als reden geeft de deputatie op dat de ingediende plannen onvolledig waren.

Ludwig VandenhoveGedeputeerde van Leefmilieu Ludwig Vandenhove geeft in het kader van dit dossier aan dat hij voortaan de historiek van het bedrijf zal nagaan vooraleer een nieuwe milieuvergunning toe te kennen. “Er zijn veel bezwaren binnengekomen tegen de aanvraag van Croes, en de Milieu-inspectie heeft een pv opgesteld voor overtredingen tegen de huidige milieuvergunning. En intussen vragen ze gewoon een nieuwe aan. Je moet het maar doen… Vandaar dat ik vind dat het gedrag van aanvragers bij eerdere bouw- en milieuvergunningen zou moeten in rekening gebracht worden bij nieuwe dossiers. Ik zal elke milieuvergunningsaanvraag op zich behandelen, maar de voorgeschiedenis van aanvragen mee bekijken. ‘Hervallen’ is geen optie.”

Momenteel zijn de bouw- en milieuvergunningsaanvraag nog 2 aparte procedures. In de toekomst zal dit één omgevingsvergunning worden. Wie nog voorbij de deputatie wil geraken, houdt zich best nu al gedeisd…

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.