Nieuws Limburg Allicht 92 jobs weg bij RSB in Tessenderlo

Allicht 92 jobs weg bij RSB in Tessenderlo

Allicht 92 jobs weg bij RSB in Tessenderlo

RSB Transmission Belgium in Tessenderlo heeft de boeken neergelegd. Donderdag wordt allicht het faillissement uitgesproken, waardoor 92 mensen hun baan verliezen. RSB maakt onder meer onderdelen voor windturbines en lasconstructies voor machine-onderdelen. Het wegvallen van grote klanten als Terex, General Electric, maar vooral Caterpillar, zorgde voor grote problemen.

Exact 3 maanden geleden hadden we hier al een artikel geschreven over de moeilijkheden bij RSB, toen in het kader van de WCO, bescherming tegen schuldeisers werd gevraagd. Het vroegere MSI zag recent de omzet kelderen van 22,6 naar 14,7 miljoen. Het verlies liep op van 1 naar 3,3 miljoen euro en het eigen vermogen dook in het negatief.

rsb tessenderloDe eigenaars van RSB, een Indische groep onder leiding van de familie Behera, moest geld bijsteken. Maandag moesten de schuldeisers stemmen over het reorganisatieplan, maar de bedrijfsleiding ziet het zelf niet meer zitten. “De board in India heeft ons gevraagd de boeken neer te leggen,” zegt CEO Bart Minnen op TV Limburg. “Ik kan hen niets verwijten. Op deze korte termijn hebben ze geen investeerder of overnemer gevonden. Hopelijk vindt de curator die wel.”

Minnen bevestigt ook dat het wegvallen van Caterpillar hen de das heeft omgedaan. “We zitten met een historische klant, Caterpillar, die het merendeel van onze productie inhield,” aldus Minnen. “Caterpillar heeft strategisch beslist om meer en meer intern te doen, in hun vestiging in Polen. We waren genoodzaakt nieuwe klanten te zoeken, maar dat was gezien onze moeilijke financiële situatie niet gemakkelijk. Nieuwe klanten hielden de boot af, met het gekende gevolg.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.