Nieuws Limburg Alural investeert 15 miljoen en schept 60 jobs

Alural investeert 15 miljoen en schept 60 jobs

Alural investeert 15 miljoen en schept 60 jobs

Bij Alural, het Lummense bedrijf dat gespecialiseerd is in het poederlakken van aluminium profielen, wordt de portefeuille opengetrokken voor uitbreidingswerken. Er komen 40 nieuwe mensen bij, gevolgd door nog eens 20 als er een extra shift wordt ingevoerd.

Bij Alural wordt op jaarbasis ruim 5 miljoen vierkante meter aan aluminium profielen gelakt en geanodiseerd. Goed voor het dagelijks brood van 170 mensen. Het bedrijf maakt sinds 2016 deel uit van de groep Reynaers Aluminium. Sindsdien surft de poederlakker mee op de groei van de moederonderneming, aangezien ruim 80 procent van de profielen die in Lummen worden gelakt, worden afgenomen door Reynaers.

Aan de Dellestraat op het industrieterrein in Lummen verrijst momenteel het nieuwe volautomatische magazijn van Alural. Het gebouw van 100 meter lang, 25 meter breed en 25 meter hoog is het sluitstuk van een investeringsproject dat sinds 2020 ruim 15 miljoen euro heeft gekost.

Het behelst tevens de modernisering van de anodiseringslijn. “Daardoor werd de capaciteit verdubbeld en wordt het ook mogelijk om in kleur te anodiseren”, , aldus plantmanager Kenni Lembrechts. Met de bouw van een tweede verticale laklijn kunnen bovendien grotere series sneller gelakt worden. “We kunnen zeer snel inspelen op de vraag van de klanten, of dat nu een klein project is of een wolkenkrabber in Dubai.”

De investeringen zijn op korte termijn goed voor een veertigtal nieuwe jobs. Momenteel wordt ook nagedacht over een tweede shift. Dat zou nog eens 20 jobs opleveren. “Onze fabriek is klaar voor de toekomst”, besluit Lembrechts.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.