Alural rondt investering van 20 miljoen af, maar blijft gul

Lakkerij Alural in Lummen, gespecialiseerd in de behandeling van grote volumes aluminium voor de productie van ramen en deuren, heeft zopas een investeringsprogramma van 20 miljoen euro afgerond. Tegelijk kondigt Bert Geerinckx, 3 weken geleden aangesteld als CEO van eigenaar Reynaers Group, bijkomende investeringen aan in duurzame technieken om de energie- en waterconsumptie terug te dringen.

Alural is sinds begin 2012 voor 100% in handen van Reynaers Group, met een omzet van 638 miljoen euro, één van de grootste producenten van aluminium profielen voor de bouwsector in Europa. De lakkerij van de groep heeft 2 vestigingen: die in Lummen (200 mensen) en eentje in Tisselt (175 werknemers). Zowat 70% van de activiteit is bestemd voor Reynaers zelf, de rest gaat naar derden. "Sinds Reynaers volledig eigenaar is van ons bedrijf, is er een duidelijke versnelling in de groei doorgevoerd", weet Kenni Lembrechts, plantmanager van Alural. "Niet in het minst door een omvangrijk investeringsprogramma op te zetten, waar we nu al de vruchten van plukken." Het gaat om meer dan 20 miljoen aan innovatieve toepassingen, zoals een volautomatisch 'profielenhotel' van 7 miljoen, goed voor 4.000 productlocaties. Er is ook een nieuwe lijn bijgezet voor het anodiseren, en ook het magazijn voor poeders is volledig nieuw."

Daarmee is Alural niet aan het einde van zijn Latijn. "We zetten de investeringen gewoon door", stelt Bert Geerinckx, sinds kort CEO van eigenaar Reynaers Group. "We hebben op groepsniveau de Reynaers Act opgesteld, waarin we beloven om de diverse duurzaamheidsprincipes in de praktijk toe te passen. Doen, dus. Ook bij Alural gaan we er heel concreet mee aan de slag. Zoals bijkomende initiatieven om het watergebruik met 90% te reduceren, zonnepanelen op ons verstevigd dak, en de omzetting van gasovens naar elektriciteit. Het staat buiten kijf dat we onze voortrekkersrol op vlak van ecologie en duurzaamheid blijven verderzetten."