Nieuws Limburg Alvo gaat gesloten winkel heropenen

Alvo gaat gesloten winkel heropenen

Alvo gaat gesloten winkel heropenen

In 2016 sloot supermarkt Alvo zijn vestiging in Neerpelt nauwelijks twee maanden na de opening. Na ruim twee jaar leegstand zijn er plannen om in het najaar de winkel te heropenen. “Bij de eerste start lieten de gevolgen van de crisis zich nog te hard voelen. Vandaag is de situatie gunstiger”, vertelt zaakvoerder Wouter Verhoeven.

Met een winkeloppervlakte van bijna 2.000 vierkante meter bond Alvo Neerpelt in 2016 de strijd aan met zeven andere supermarkten in de buurt. Twee maanden na de opening werd de handdoek al in de ring gegooid. “Ons initiatief kwam toen te vroeg, het was nog volop crisis”, kijkt zaakvoerder Wouter Verhoeven nu terug. “Voor het pand zijn de voorbije periode verschillende scenario’s bekeken, maar een heropstart zat wel altijd in ons achterhoofd. We achten het klimaat nu wel gunstig. De economie leeft terug op.”

Personeel
De bedoeling is om in oktober terug open te gaan. In afwachting wordt bijkomend personeel gezocht. “Als we volop draaien, zullen we toch een 25-tal werknemers nodig hebben. Na de sluiting in 2016 kon het personeel aan de slag blijven in onze andere vestigingen. Wie wil, kan terugkeren naar Neerpelt. Sommigen hebben toen elders werk gezocht of willen niet meer verhuizen. We zoeken hierdoor nog mensen voor onder andere de versafdeling en de kassa’s”, stelt Verhoeven. In de winkel zelf staat alles nog klaar om snel te kunnen starten. Alvo wil zich onderscheiden met vers- en streekproducten.

Nu in Neerpelt overbuur Lidl verhuist naar Overpelt, is de omgeving misschien gunstiger voor Alvo? “Wij hebben er vertrouwen in dat we een publiek uit heel Pelt zullen aanspreken”, besluit Verhoeven.

GVB

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.