Nieuws Limburg Ambiorix viert 120 jaar met 120 paar

Ambiorix viert 120 jaar met 120 paar

Ambiorix viert 120 jaar met 120 paar

Het is dit jaar precies 120 jaar geleden dat schoenmaker Louis Steys onder de naam Ambiorix van start ging als producent van kwaliteitsvolle schoenen. Na de verhuizing in 1907 van Verviers naar Tongeren groeide het bedrijf pijlsnel, en dit tot een productie van bijna 100.000 paar per jaar. De familie Vavedin, die exact 100 jaar na de verhuizing naar Tongeren (dus in 2007) het bedrijf overnam, viert het 120-jarig bestaan op een bijzondere manier.

Centovento_003_“Geen toespraken, geen medailles en geen fanfare,” aldus CEO Peter Vavedin. “We vieren ons jubileum door een speciale collectie op de markt te brengen, Centovento genaamd. Het is een echte zomerse schoen, origineel getekend en gemaakt met soepele, kleurige ledersoorten. We hebben er 9 kleuren van gemaakt, die telkens in slechts 120 paar geproduceerd worden. De schoenen worden ook genummerd, zodat elke koper een uniek stuk in handen (en voeten) krijgt. Kortom, geen emotionele terugblik, maar een actie voor iedereen, gebaseerd op frisse creativiteit en pakken ervaring.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.