Nieuws Limburg Ambiorixprijs 2012 is voor Konings in Zonhoven

Ambiorixprijs 2012 is voor Konings in Zonhoven

Ambiorixprijs 2012 is voor Konings in Zonhoven

Drankenproducent Konings, die onder meer vruchtensappen als Looza en Trudo of de jenever van het merk Smeets produceert, heeft van VKW Limburg de jaarlijkse Ambiorixprijs gekregen. De onderscheiding geldt als de voornaamste erkenning voor bedrijven uit de provincie.

Konings werd al in 1946 opgericht als een jeneverstokerij. Nadien kwam er ook de productie van vruchtensappen en het afvullen van andere alcoholische en niet-alcoholische dranken bij. Het familiebedrijf werd in 2007 aan het management verkocht, dat er op 5 jaar tijd in slaagde om de omzet te verdubbelen tot nu zo’n 110 miljoen euro. In die periode investeerden de nieuwe eigenaars (Dirk Maris, Jos Rutten, Luc Nulens en Jef Moors) zo’n 40 miljoen euro in het bedrijf en liep het personeelsbestand op tot 307. Met de overname van de Looza-fabriek in Borgloon, waar onder meer in opdracht van Tropicana-Pepsico vruchtensappen worden afgevuld, bereikte het bedrijf een nieuwe mijlpaal.

De jury van de Ambiorixprijs, onder voorzitterschap van professor Leo Sleuwaegen (Vlerick Leuven) was vol lof over het lef en de visie van de 4 eigenaars, die elk vanuit hun eigen competentie, een schitterend parcours als team hebben afgelegd. “Dankzij de teamarchitectuur, gebaseerd op hoge productiviteit en sterke dynamiek, heeft Konings een erg succesvolle turnaround gerealiseerd”, aldus Sleuwaegen. “Daarmee is de basis gelegd voor een verdere internationale expansie die erg belangrijk is voor de tewerkstelling en toegevoegde waarde in deze regio.”

Maandagavond zal minister-president Kris Peeters in Hasselt de Ambiorixprijs overhandigen aan Konings. Zo’n 1100 ondernemers en bedrijfsleiders hebben zich al voor het evenement ingeschreven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.