Ambiorixprijs voor Cegeka

Het Hasseltse IT-bedrijf Cegeka heeft van VKW-Limburg de Ambiorixprijs 2010 gekregen. Dit is de belangrijkste onderscheiding die bedrijven in Limburg kan te beurt vallen. Een hele eer voor gedelegeerd bestuurder en eigenaar André Knaepen, die in 1992 als manager in loondienst weigerde om Cegeka te sluiten, en via een management buy out de controle over het bedrijf verwierf. Met innovatieve oplossingen voor de ontwikkeling van software en het outsourcen van IT-specialisten, wist hij een groep uit te bouwen die vandaag met een omzet van 155 miljoen euro en 1450 medewerkers (waarvan 450 in Hasselt), één van de grootste informaticadienstverleners in België is.
De klanten situeren zich vooral in Europa, maar ook in de VS, Mexico en Israël. De ambitie is om via interne groei en aquistities tegen 2015 een omzet van zo'n 500 miljoen te bereiken.

Het beeldhouwwerk dat aan deze Ambiorixprijs is verbonden, wordt maandag in aanwezigheid van 1100 bedrijfsleiders door minister-president Kris Peeters uitgereikt tijdens de jaarvergadering van VKW-Limburg.