Nieuws Limburg Ambitieus medisch bedrijf legt de boeken neer

Ambitieus medisch bedrijf legt de boeken neer

Ambitieus medisch bedrijf legt de boeken neer

TheraSolve, een bedrijf uit Diepenbeek (BioVille) dat een revolutionaire pleister voor medisch gebruik heeft ontwikkeld, gaat de boeken neerleggen. Dat heeft de algemene vergadering dinsdag beslist.

De toepassing van TheraSolve is een huidpleister, die een discreet, maar doeltreffend signaal geeft als er een medicijn moet ingenomen worden. Het moet de therapietrouw verzekeren voor ouderen en patiƫnten die lijden aan bijvoorbeeld Parkinson, Alzheimer, Multipele Sclerose, HIV, Hepatitis C, enzovoort.

Na de oprichting in 2009 werd in 2011 een eerste financieringsronde gehouden, waarbij 2 miljoen euro kapitaal werd opgehaald. Onder meer Thuja Capital en LRM legden al in de beginfase de nodige middelen op tafel. Begin 2015 was er vers geld nodig en werd nog eens 2,4 miljoen verzameld bij zowel de bestaande aandeelhouders als bij Ark Angels Activator Fund en de Business Angels van BAN Vlaanderen.

Ook deze injectie volstond niet om de periode te overbruggen tussen de definitieve ontwikkeling en opbrengsten uit de verkoop. In die mate zelfs dat er nu werd beslist om de stekker eruit te trekken. Naar alle waarschijnlijkheid zal de rechtbank van Koophandel in Hasselt donderdag het faillissement uitspreken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.