Nieuws Limburg Amerikaans bedrijf slaat tenten op in Diepenbeek

Amerikaans bedrijf slaat tenten op in Diepenbeek

Amerikaans bedrijf slaat tenten op in Diepenbeek

Bloom Technologies, een spin-off van IMEC met hoofdzetel in San Francisco (VS), heeft een vestiging geopend in BioVille, de incubator in Diepenbeek die bedrijven groepeert uit de sector van de life sciences.

zwangerschapBloom Technologies ontwikkelt en commercialiseert draagbare meettoestellen voor de opvolging van moeder en kind tijdens en na de zwangerschap. Ze moeten zorgen voor een gerust gemoed bij de ouders en toelaten dat dokters tijdig kunnen ingrijpen als er abnormale waarden worden gemeten.

Bloom Technologies verantwoordt de keuze voor Diepenbeek door de nabijheid van de universitaire campus en het Ziekenhuis Oost-Limburg. Eric Dy, CEO van Bloom Technologies vertelt: “In januari werden we in San Francisco door FIT (Flanders Investment and Trade) voorgesteld aan het LRM-team (BioVille is een dochter van LRM). We planden al langer om een vestiging in Vlaanderen op te zetten. Het unieke, verstrengelde aanbod van infrastructuur, diensten en het netwerk van BioVille trok ons over de streep.”

Het bedrijf verwacht weldra minstens 4 jobs bij te creëren. Op termijn zouden er ook de productie- en distributieactiviteiten voor de Europese markt worden opgestart.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.