Nieuws Limburg Amerikaans investeringsfonds koopt Limburgse SiPM

Amerikaans investeringsfonds koopt Limburgse SiPM

Amerikaans investeringsfonds koopt Limburgse SiPM

E-learning bedrijf SiPM (Corda Campus) is verkocht aan Levine Leicthman Capital Partners. Het volledige overnameproces is digitaal verlopen tijdens de lockdown.

SiPM is in deze coronatijden razend populair. Als specialist in afstandsonderwijs (e-learning) zijn de modules veel gebruikt als alternatief voor de klassieke classroom-trainingen. Zo’n 200 multinationals in meer dan 100 landen doen een beroep op SiPM om hun medewerkers met specialisatie in procurement en supply chain vanop afstand te trainen. Ideaal voor thuiswerkers, dus.

Het bedrijf stond al een tijdje te koop. Meerderheidsaandeelhouder Fin.co, het durfkapitaalfonds van de ondernemersfamilie Plouvier, kwam midden 2017 aan boord voor 4,5 miljoen euro. Omdat zij andere paden willen bewandelen, werd naar een overnemer gezocht. De uiteindelijke koper is het in de VS-gebaseerde Levine Leichtman, dat het gehaald heeft van meerdere internationale en lokale strategische en financiële bieders. Levine Leichtman heeft veel relevante ervaring in onderwijstoepassingen en werd daarom door het management gezien als de ideale partner om de groei van SiPM te versnellen.

Het is redelijk uniek dat een dergelijke private equity deal naar de finish is kunnen gaan tijdens de lockdown. De meeste M&A-deals staan immers on hold. In dit geval werden de management-presentaties, due diligence, signing en closing volledig digitaal uitgevoerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer