Nieuws Limburg Amerikaanse hotelkamers verlost van ongedierte dankzij ventilatoren uit Venlo

Amerikaanse hotelkamers verlost van ongedierte dankzij ventilatoren uit Venlo

Amerikaanse hotelkamers verlost van ongedierte dankzij ventilatoren uit Venlo

Het bedrijf Vostermans in Venlo scoort op meerdere vlakken mooie rapportcijfers (omzet- en winstgroei). Mede dankzij ventilatoren die ongedierte in Amerikaanse hotelkamers doden. Vorig jaar brak in grote steden zoals New York lichte paniek uit door overlast van ongedierte in bedden van (sjieke) hotels.
Hieronder een mailinterview met de eigenaar, Henk Vostermans. Donderdag stond Vostermans ook al in het nieuws, vanwege verkoop van het onderdeel prototyping dat naar Modec in Belfeld gaat.
1.     Hoe verklaart u de omzet- en winstgroei?
De crisis met de terugval in resultaten heeft Vostermans Companies gebruikt om de organisatie in de startblokken te zetten en optimaal te positioneren, zowel qua financieel als qua structuur. Zodra de markt begon aan te trekken, was het bedrijf klaar om adequaat te reageren.
Vostermans Ventilation heeft de afgelopen jaren behoorlijk geïnvesteerd in nieuwe markten, zoals in Oost-Europa en Azië. De groeiende economieën hebben positief bijgedragen in de groeiende omzet- en winstresultaten van het bedrijf. Ook de continue inspanningen om de OEM (Original Equipment Manufacturers) maatwerk te leveren, bleek afgelopen jaar haar vruchten af te werpen.
Ook bij Vostermans Alu Foundries, de aluminiumgieterij, is behoorlijk gereorganiseerd tijdens de crisis. Het bedrijf profiteert momenteel volop van de aantrekkende markten en boekt een toenemend aantal orders.
2.     U heeft het productenpallet in drieën verdeeld (ventilatoren, gieterijproducten en prototypes). Wat is de onderlinge band?
De drie bedrijven, Vostermans Ventilation, Vostermans Alu Foundries en Vostermans Tooling and Prototyping functioneren als onafhankelijke entiteiten. De samenwerking tussen de bedrijven wordt voortdurend op zijn economische merites beoordeeld.
3.     Is het niet moeilijk om en veel verschillende producten te hebben en ook nog eens met buitenlandse vestigingen te werken?
Vanwege de platte organisatiestructuur van het gehele bedrijf, inclusief de buitenlandse vestigingen verlopen de contacten en ontwikkelingen vrij strak georganiseerd en is de communicatie in alle lagen van het bedrijf erg direct. Ook hier heeft het bedrijf gekozen voor zelfstandig, functionerende bedrijven in Maleisië en de USA gerund door lokale mensen.
4.     Wat zijn uw meest bijzondere orders tot dusver in 2011?
Voor Vostermans Ventilation vertoont de omzet een versterking van de trend ingezet in 2010.  De verwachting is dan ook dat we geconsolideerd tot boven de €50 miljoen omzet kunnen groeien.
Een aparte vermelding van een nieuwe markt is de bestrijding van de ‘Bed bugs’ in de USA. Om deze wantsen te kunnen bestrijden worden m.n. hotelkamers enige tijd verhit tot temperaturen boven de 70°C. De Multifan ventilatoren van Vostermans bleken uitermate geschikt om bij deze temperaturen de lucht optimaal te verdelen en zo een bijdrage te leveren aan de vernietiging van de ongewenste insecten.
5.     Werkt u veel samen met Limburgse ondernemingen?
Het bedrijf Vostermans werkt veel samen met bedrijven in Zuid-Oost Nederland. Het besluit om de maakindustrie in Limburg te behouden, betekent dat een nauwe samenwerking met regionale bedrijven noodzakelijk is. Aan de andere kant is het bedrijf in toenemende mate internationaal georiënteerd en levert het bedrijf producten aan meer dan 70 landen.

 

Bron: wijlimburg.nl. Overgenomen met toestemming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.