Nieuws Limburg Amerikaanse investeerders kopen Genkse etikettendrukker

Amerikaanse investeerders kopen Genkse etikettendrukker

Amerikaanse investeerders kopen Genkse etikettendrukker

De investeringsmaatschappij Ackermans & van Haaren heeft haar belang van 70% in het Genkse bedrijf AR Metallizing verkocht aan HIG Capital, ook een investeringsfonds, dat vooral in de Verenigde Staten actief is. Dat meldt De Tijd op basis van de aanmelding van de transactie bij de mededingingsautohoriteiten. AR Metallizing is wereldmarktleider in de productie van gemetalliseerde etiketten die bijvoorbeeld op drankenflessen of in sigarettenpakjes terug te vinden zijn. In 2009 nog kocht het bedrijf de grootste Europese concurrent, het Italiaanse Rotoflex. De groep stelt vandaag zo’n 225 mensen tewerk en realiseert een omzet van 80 miljoen euro (2010). Bijna alle overige aandelen van het bedrijf blijven in handen van Paul Van Emmerick, de CEO van AR Metallizing. Volgende maandag wordt op een bijzondere ondernemingsraad meer toelichting gegeven. Verwacht wordt dat er operationeel weinig zal veranderen bij AR Metallizing.

Ackermans & van Haaren hield AR Metallizing over nadat het in 2006 een ander deel van de groep, de buren van drukkerij Illochroma had verkocht. Het Franse moederbedrijf van Illochroma ging vorig jaar nog failliet, en wist onder impuls van nieuwe, Chinese investeerders een (bescheiden) doorstart te maken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.