Nieuws Limburg Aminolabs investeert in Kroatische fabriek

Aminolabs investeert in Kroatische fabriek

Aminolabs investeert in Kroatische fabriek

Het Hasseltse voedingsbedrijf Aminolabs van stichter-eigenaar Roger Anné, gaat een strategische samenwerking aan met het Kroatische Atlantic Grupa. Terwijl de Kroaten in de regio zullen instaan voor de commercialisering van de Limburgse producten, zal Aminolabs investeren in een fabriek die ter plaatse sport- en andere gezondheidsrepen zal produceren. In feite neemt Roger Anné de productie ginds over.

Atlantic Grupa engageert zich voor de marketing, innovatie en verkoop van merken als Multipower, Champ en Multaben, terwijl Aminolabs in Nova Gradiska een productie-eenheid zal uitbouwen. Bijkomend investeert Roger Anné in een plant voor poederproductie in Bleckede (Duitsland). Ook dat is strategisch, aangezien de Duitse markt zo beter kan bediend worden.

De fabriek in Kroatië zal toelaten dat Aminolabs repen in diverse lagen kan maken. Zo zullen de repen bijvoorbeeld een laag fruit en karamelpasta (of een suikervrij
alternatief) kunnen bevatten, met daarin gedroogde vruchten of noten, afgewerkt met bestrooisel (zoals crispies of noten). De repen kunnen zowel een hoog proteïnegehalte hebben (meer dan 50%) als weinig vet of koolhydraten bevatten.

De waarde van de totale investering bedraagt 26 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.