Nieuws Limburg Amptec zorgt dat politici verstaanbaar ruzie kunnen maken

Amptec zorgt dat politici verstaanbaar ruzie kunnen maken

Amptec zorgt dat politici verstaanbaar ruzie kunnen maken

Het Bilzerse bedrijf Amptec heeft zopas een prestigieus project tot een goed einde gebracht. Samen met een aantal partners werden de geluidsvoorzieningen en de verlichting in de Kamer van Volksvertegenwoordigers volledig vernieuwd. Het optimaliseren van de akoestiek bleek door de grote glazen koepel geen eenvoudige klus, maar kijk… er kan weer verstaanbaar geroepen en getierd worden in het parlementair halfrond!

Het was al in 2020 dat de Kamer van Volksvertegenwoordigers een aanbesteding lanceerde voor een audiovisuele oplossing “van uiterst hoge kwaliteit”. Als voorwaarde werd opgelegd dat de verlichting mee moest vervangen worden en het historisch kader moest bewaard blijven. In 2021 werd Amptec aangeduid als leading partner voor de uitvoering van deze bijzondere klus. Niet de minste, omdat akoestiek bijzonder belangrijk is in een ruimte waar elk woord telt en uitvergroot wordt.

De uitdaging was pittig. Harde oppervlakken en een indrukwekkende glazen koepel veroorzaakten geluidsreflecties richting het centrum van de ruimte. Een akoestische analyse toonde aan dat absorptie van de reflecties onder de koepel het meest effectief zou zijn. Amptec ontwikkelde, samen met Painting With Light (Genk) en Lux Lumen (Antwerpen), akoestische wolken met geïntegreerde, energiezuinige verlichting. Een resem akoestische muurpanelen vervolledigden de installatie.

Vorige week werd het eerste deel van het project opgeleverd en voorgesteld tijdens de eerste zitting na de parlementaire vakantie. Ondertussen is er al een nieuw order in de bus gevallen voor de vervanging van de microfoons, de modernisering van het oude mengpaneel en de verdere vernieuwing van de luidsprekers. De finale oplevering volgt in de zomer van 2023.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Straf: Simons stopt

De Limburgse modeontwerper Raf Simons hangt de kapstok aan de kapstok... Na 27 jaar kondigt hij het einde aan van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.