Nieuws Limburg And the winner is… Arte!

And the winner is… Arte!

And the winner is… Arte!

Arte, fabrikant van innovatieve muurbekleding uit Zonhoven, is donderdagavond tijdens de jaarvergadering van Voka Limburg, uitgeroepen tot winnaar van de Herman Dessersprijs. Het gaat om één van de belangrijkste onderscheidingen voor ondernemingen in onze provincie.

Voka Limburg organiseerde donderdag in de Ethias Arena van Hasselt de traditionele jaarvergadering. Meer dan 1.000 aanwezigen luisterden geboeid naar Filip Van den Abeele, bekend van De Laatste Show. In een interactieve sessie met het publiek, en doorspekt met veel humor, legde hij de link tussen het bedrijfsleven en de wetenschap. Vooral de voorsprong die innovatieve technologie aan ondernemingen kan bieden, kwam daarbij aan bod.

desart arte voka dessersprijsHoogtepunt van de avond was echter de uitreiking van de Herman Dessersprijs. Deze onderscheiding, genoemd naar de voormalige directeur van de ondernemersorganisatie, bekroont een bedrijf dat op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied een opmerkelijke prestatie heeft geleverd. De jury riep uiteindelijk de familie Desart van het bedrijf Arte uit Zonhoven uit tot winnaar, gevolgd door de andere genomineerden: Roger Anné van Aminolabs en Bart Balis van Brouwland.

Arte is een verdeler van originele en verfijnde muurbekleding, zoals behangpapier. De onderneming vaart al sinds haar oprichting een internationale koers en is actief in meer dan 80 landen. De muurbekleding wordt in eigen huis ontwikkeld, waarbij vernieuwing hoog in het vaandel wordt gedragen. Het merendeel van de producten wordt in de fabriek Zonhoven vervaardigd, waarbij gebruik wordt gemaakt van een aantal innovatieve en milieuvriendelijke technieken. De familie Desart, vertegenwoordigd door Jean-Pierre, Philippe en Steven, die uit handen van Voka-voorzitter Paul Kumpen, de trofee in ontvangst mocht nemen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.