Nieuws Limburg Andere rijstijl bespaart wasbezorgers 70.000 euro

Andere rijstijl bespaart wasbezorgers 70.000 euro

Andere rijstijl bespaart wasbezorgers 70.000 euro

Wasserij Mireille uit Heusden-Zolder, actief in het hele land, heeft heel wat voertuigen op de baan om het wasgoed van de klanten op te halen en terug te bezorgen. De vele kilometers kosten het bedrijf uiteraard een fors bedrag. En daarom ging Mireille in op de vraag van truckdealer TTL in Houthalen om een Ecodrive-programma te volgen. “Dit houdt in dat ik met 4 chauffeurs van Mireille op pad ben geweest en hen nuttige tips heb gegeven over manieren om brandstof te besparen,” zegt Rob Theys van TTL (Truck Trading Limburg). “Deze 4 coaches hebben op hun beurt de informatie doorgespeeld aan hun collega’s.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe resultaten zijn indrukwekkend. “Het brandstofverbruik is gemiddeld met 17 procent gedaald,” zegt Willy Bellinkx, General Manager van Mireille. “Dit betekent voor ons een jaarlijkse besparing van 60.000 tot 70.000 euro. Daar moet je ook de lagere onderhoudskosten van onze voertuigen bijtellen. Het is een project waar we heel fier op zijn. Made in Limburg ook, dankzij 2 lokale partners uit verschillende branches. We hopen dat dit vele andere bedrijven tot voorbeeld mag zijn, want zowel het milieu als de bottom line van de bedrijfskas varen er wel bij.”

Bij TTL wil men inderdaad het proefproject uitbreiden en voortaan voor alle klanten van hun trucks gaan aanbieden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.