Nieuws Limburg Anderhalve Limburger in running voor Leeuw

Anderhalve Limburger in running voor Leeuw

Anderhalve Limburger in running voor Leeuw

Het Alkense bedrijf Datwyler is genomineerd voor de Leeuw van de Export. Het half-Limburgse Vermeiren Princeps uit Bornem is dat ook, al voor de derde keer trouwens.

speculoos vermeirenDe Leeuw van de Export is een onderscheiding waarmee Flanders Investment & Trade (FIT) exportsuccessen van Vlaamse bedrijven in de bloemetjes wil zetten. Onder meer Duvel-Moortgat, DEME en H.Essers mochten de award al mee naar huis nemen. In totaal schreven 23 bedrijven zich in. Bij de kleinere bedrijven zijn Brouwerij Huyghe uit Melle (Delirium Tremens), HTMS uit Mechelen (metalen sluitringen) en koekjesfabrikant Vermeiren Princeps uit Bornem genomineerd. Dat laatste bedrijf is voor de helft in handen van de Limburgse investeringsfamilie Vavedin.

Bij de grotere bedrijven zijn de genomineerden aardappelbedrijf Agristo uit Harelbeke, Biobest uit Westerlo (bestrijding van schadelijke insecten en bestuiving door hommels) en het farmabedrijf Datwyler uit Alken. Datwyler Pharma Packaging Belgium maakt rubberen precisieonderdelen en verpakkingen voor geneesmiddelen. Het bedrijf haalt een omzet van ruim 100 miljoen euro met 480 medewerkers. Ongeveer de totale productie (93%) is bestemd voor de export.

De winnaars worden op 17 september bekendgemaakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.