Nieuws Limburg André Rieu boekt winst ondanks ziekte

André Rieu boekt winst ondanks ziekte

André Rieu boekt winst ondanks ziekte

December komt eraan, en dat houdt in Hasselt traditioneel het bezoek in van André Rieu, de Maastrichtse orkestleider die wereldfaam geniet met zijn populaire uitvoeringen van klassieke muziekjes. Naast een uitstekend entertainer, is Rieu echter ook een goed zakenman. Want ondanks zijn ziekte in 2010, waardoor hij 21 concerten moest afgelasten, heeft hij het boekjaar afgesloten met een winst van bijna 1 miljoen op een omzet van 30 miljoen. Toch betekenden de geschrapte concerten (83 ten opzichte van 120 een jaar eerder) een flinke streep door de rekening van André Rieu Productions Holding. Uit de cijfers die de website www.wijlimburg.nl analyseerde, blijkt dat Rieu in 2009 nog bijna 48 miljoen omzet draaide en daar een winst van bijna 10 miljoen euro uit puurde. Het bedrijf van de orkestleider en violist schrapte inmiddels in de uitgaven door externe medewerkers te vervangen door eigen mensen op de payroll. Zo steeg het aantal personeelsleden van 108 naar 114.

“Dit jaar zal de schuldenpositie van het bedrijf verder verbeteren,” schrijft Rieu in zijn jaarverslag. “Dat vanwege de positieve cashflow over dit jaar en een nieuw platencontract met het bedrijf Universal.” Rieu verklaart zichzelf in dat verslag overigens kerngezond en gaat de toekomst met een zeer goed gevoel tegemoet.”

Op 22 december speelt Rieu opnieuw in de Ethias Arena in Hasselt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.