Nieuws Limburg Ann Debock (AKSI): Zoek naar Kansen

Ann Debock (AKSI): Zoek naar Kansen

Ann Debock (AKSI): Zoek naar Kansen

AKSI is een sociale economie organisatie en heeft haar kantoren in de oude brouwerij van Ulbeek die zij ombouwde tot een culinaire, culturele ontmoetingsplaats.

09_Debock AnnGedelegeerd bestuurder Ann Debock legt uit hoe AKSI is gegroeid: AKSI staat voor arbeidskansen voor sociale integratie. Dat betekent dat wij kansen geven aan mensen die in het normale economische circuit geen kansen krijgen. Zij gaan aan de slag in 1 van onze drie bedrijven. Bij het dienstenchequebedrijf AKSI Thuis werken huishoudhulpen.  AKSI CBVA is een bouwbedrijf gespecialiseerd in schilderen en isoleren. Tot slot is er AKSI vzw met drie projecten: het isolatieteam dat bij kansarmen isoleert, het woon-zorgteam dat bij 65-plussers in Sint-Truiden klusjes uitvoert en de ontmoetingsplaats de Bottelarij.

De Bottelarij ontstond toen wij een stukje van de oude brouwerij van Ulbeek kochten om onze kantoren in te huisvesten. Maar deze locatie was veel te mooi om achter een gesloten poort te houden. Dus hebben wij de poort opengegooid en kan je in de Bottelarij onder andere terecht  voor een culinaire, een culturele en een business ervaring. We zijn begonnen met een fietscafé en bieden er  een authentieke keuken aan met  veel streekproducten, maar we serveren ook gerechten uit de wereldkeuken die de veelheid aan nationaliteiten van onze medewerkers weerspiegelt. In het culturele luik bieden wij zowel cinema op zolder, een kunstgalerie, concerten als theater aan. De verschillende ruimten van de Bottelarij vormen hiervoor het perfecte kader. Het derde luik mikt op het bedrijfsleven. Wij verhuren vergaderzalen en organiseren teambuildings waarbij kunstenaars zorgen voor onvergetelijke workshops. Bij deze activiteiten verzorgen wij ook de catering. Op die manier kunnen wij jobs creëren.  In de Bottelarij hebben wij een 20-tal mensen aan het werk zowel voor onderhoud, voor bediening en in de keuken. En over de 3 bedrijven heen stelt AKSI dagelijks 108 mensen te werk.

Nog meer dan in andere bedrijven moeten wij steeds op zoek gaan naar manieren om met onze mensen een hoge kwaliteit te garanderen en een rendabel verhaal te schrijven en  te blijven zoeken  naar nieuwe niches. Innovatieadviseur Barbara ondersteunt ons daar heel sterk in en reikt ons methodieken en tools aan om onze ideeën te kanaliseren en te verfijnen. Zo werd onlangs een sociaal innovatieproject goedgekeurd: “Wellen hart van Haspengouw” waarbij wij samen met de Wellenaren op zoek gaan naar bijzondere activiteiten in de eigen gemeente en deze willen versterken om zo radicaal de kaart van slow-toerisme te trekken.

Om tot innovatie te komen, moet je eigenlijk steeds met je ogen en je hart open in het leven te staan. Zo kom je onderweg opportuniteiten en mensen tegen die willen meedenken en mee op weg gaan.

Klik hier voor  het interview met deze Innovatieheld

Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum begeleidt bedrijven o.a. bij het in kaart brengen van hun businessmodel op basis van de Business Model Canvas van A. Osterwalder of het opstellen van een Customer Journey Map. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.