Nieuws Limburg Ann Simons weet hoe je betere leider kunt worden

Ann Simons weet hoe je betere leider kunt worden

Ann Simons weet hoe je betere leider kunt worden

Exact 20 jaar geleden veerde de hele natie recht voor het televisietoestel toen judoka Ann Simons voor ons land een bronzen medaille pakte op de Olympische Spelen in Sydney. Een gebeurtenis die haar een eigen visie op leiderschap deed ontwikkelen. Vandaag past ze die visie toe als begeleider van jonge ondernemers. Om er ook andere professionals mee te kunnen inspireren schreef ze alles neer in een boek: De Zachte Weg.

In het boek, dat de ondertitel draagt ‘Ondernemen is belangrijker dan winnen’, begint Ann Simons met een parallel te trekken tussen de judosport en leiderschap. Hoe eigenschappen als balans, vooruit denken, loslaten of discipline een rol spelen op de weg naar het succes. Ze herbeleeft haar knalprestatie van de Olympische Spelen en past de technieken die haar naar de bronzen medaille hebben geholpen, toe op leiderschap in ondernemingen. Een droom nastreven, verantwoordelijkheid nemen, vastberaden zijn, het stuur in handen nemen, leren luisteren, of de sterktes van het team gebruiken. Het zijn maar enkele parameters die uitvoerig worden besproken om ‘de zachte weg’ van een natuurlijk leider te bewandelen.

“Het is een levenskunst om als leider de uitdagingen aan te gaan op een respectvolle en positieve manier”, aldus de auteur. “Iedereen kan daarbij voor zichzelf een balans zoeken in de diverse soorten van leiderschap die er bestaan. “Het gaat over de creatie van een ecosysteem waarin ieders kwaliteiten, en niet de ego’s, de bovenhand halen. Dit boek is geen wetenschappelijk onderbouwd werk of een theoretische studie, maar een leidraad over hoe je je leven in eigen handen kan nemen. Het is een soort reisverslag, een bundeling van ervaringen die ik ben tegengekomen op mijn pad tijdens en na de topsport. Het doel van dit boek is dat ik iedereen met passie, een beetje anders naar zijn eigen leven kan laten kijken. Ik hoop dat ik kan ze kan helpen ‘omdenken’ en volop voor hun dromen willen gaan, of andermans dromen willen ondersteunen.”

De Zachte Weg. Ondernemen is belangrijker dan winnen.” is uitgegeven bij Lannoo en vanaf vandaag te koop in de boekhandel voor 27 euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.